Jump to content

The forums have recently been upgraded to a newer version. Please bear with us while we bring back our custom features and tweak our skin to our liking.

Thank you and enjoy!

Sign in to follow this  
kyle the noob

Mintak tolong boleh?

Recommended Posts

saya budak baru belajar main Ragnarok, mohon otai2 sini bagi tunjuk ajar..

 

1. cam ne nak collect zeny paling cepat

2. nak party boleh? sebab bossnia susah gila bab*

3. mana nak dapat item yg kuat2 secara murah? xyah beli bunuh MVP je..

 

mohon bantuan

 

kyle the noob

Share this post


Link to post
Share on other sites

saya budak baru belajar main Ragnarok, mohon otai2 sini bagi tunjuk ajar..

 

1. cam ne nak collect zeny paling cepat

2. nak party boleh? sebab bossnia susah gila bab*

3. mana nak dapat item yg kuat2 secara murah? xyah beli bunuh MVP je..

 

mohon bantuan

 

kyle the noob

1.Kena main BattleGround and jual barang2 yg ko leh claimed dengan badges(ko akan dpt lepas ko main game tuh)Brg2 yg ko akan claimed tuh leh ko jual or ko leh claimed Zeny Bags.Then,bila ko dah ada duit sikit ko kena Hero kan character hang

Kalau ko hero ko boleh main BG PYL(Update baru yang sangat bagos).Ada BG PYL nie kalau ko rajin main ko leh kaya cpt.Just kene rajin main BG untuk dptkan Victory badges.

2.Party untuk bossnia.Kami x main bossnia dah sbb ramai org farm kat battleground.

3.Kalau nak barang kuat2 mmg kene beli kt org.So,cuba farm zeny dgn main BG then beli kat org.

 

Bonus:~

1st step nak dpt duit kena main Battleground.

2nd Step kena vote:~ ada banyak barang yg bagos2 bila ko dpt points daripada vote.

3rd step nak main bossnia boleh tapi a bit slow than BG kalau BG ko xda barang pown ko leh slow2 farm and then ko leh kaya.Bossnia nie ko kena ada barang dia untuk farm laju kalau x better ko main Battleground(BG).

4th step kena buat Daily Quest hari2.

5th step:~

 

buat zeph quest

stakat ni tkde geng g bossnia sbb tu mmg solo je,

item kuat bleh pki vote for point, or daily quest punye item

 

 

 

@go 31 kalau nak selanjutnya kami disana InshAllah sentiasa membantu.

ps.aku selalu afk.Sry tapi ramai player sana akan bantu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tips paling penting kalau nak battleground.

* jgn cepat ambik hati kalau kena kill ngn diorg dlm sana tu.

Kills xbrapa penting pun dlm sana. Sbb apa yg paling penting ialah, Battle badge dgn Victory badge tu. Tu ja yang paling bernilai dlm sana. Se elok -eloknya, kita berusaha tlg team kita utk menang. Kalau menang, dapat Battle badges lg bnyk n 1 Victory Badge tiap kali menang pusingan dlm sana..

 

Tu ja lah. Hati kena keras. Jgn cepat putus asa..

 

P/S: kalau nak main lg best, list smua nama yg kill kita dlm sana. Once dh full gear, kita cari balik diorg. Kekekekekekekekeeke~

 

 

Slamat Datang ke Dro Kyle ^^,

 

Ryu akan minta nama fb ko nnti. hoho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nak guide cpt kaya...pm ryu pic ko tgh mandi buih..angle kena cun..pff pff pfff..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×